Splošni pogoji poslovanja

Ti splošni pogoji poslovanja določajo delovanje spletne trgovine, pravice naročnika ter poslovni odnos med upraviteljem spletne trgovine in naročnikom. Spletno mesto narapetrovic.com vsebuje spletno trgovino, ki deluje v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (Ur. list RS št. 98/2004), Zakonom o varstvu osebnih podatkov (Uradni list RS št. 86/2004) in Splošno uredbo EU o varstvu osebnih podatkov (GDPR). Lastnik spletnega mesta zagotavlja varovanje osebnih podatkov in jamči, da bodo podatki obiskovalcev in uporabnikov uporabljeni le v namen nemotenega poteka naročil ter ne bodo predani tretji osebi.

Spletno prodajo na strani www.narapetrovic.com izvaja ponudnik Presnova, svetovanje, moderiranje in založništvo, Nara Petrovič s.p., s sedežem in poslovnimi prostori na naslovu Topolovec 29, 6272 Gračišče. Samostojno podjetje je dne 1. 6. 2019 vpisano v Poslovni register Slovenije.

Ime organizacije: Presnova, Nara Petrovič s.p.
Naslov: Topolovec 29, 6272 Gračišče
ID za DDV: 12174491
Matična številka: 8448078000
Transakcijski račun: SI56 6100 0002 2348 274 (Delavska hranilnica d.d.)
e-pošta: narapetrovic@gmail.com
Telefon/GSM: 041 286 444

*S.p. ni zavezan za plačilo DDV.

Jamčimo, da je vsak nakup v spletni trgovini na narapetrovic.com varen.

Cene izdelkov in poštnine so v evrih (EUR) z DDV.x

Veljajo cene in ostale ugodnosti (popusti, darila, način dostave, soudeležbe pri poštnini …) na dan oddaje naročila. Prikaz popusta v % je zaokrožen na najbližjo celo številko. Velja originalni račun, ki ga prejmete ob plačilu oz. dostavi v povezavi s splošnimi pogoji, objavljenimi na tej strani in potrjenimi z oddajo naročila.

Kot kupcu vam pripadajo vse pravice po Zakonu o varstvu potrošnikov.

Kot kupec imate pravico odstopiti od pogodbe/nakupa v 14 dneh od prejema blaga. O odstopu in nameravanem vračilu nas najkasneje v 14 dneh od prejetja blaga pisno obvestite na e-naslov narapetrovic@gmail.com oz. pišete na Nara Petrovič, Topolovec 29, 6272 Gračišče. Tej pravici se ne odpovedujete in ne morete vnaprej odpovedati. Prejeto blago nam morate vrniti nepoškodovano, v popolnih količinah in originalni embalaži v 14 dneh potem, ko ste nas obvestili o odstopu od pogodbe.

Knjige ali drugo blago nam morate vrniti v takem stanju, v kakršnem je bilo tedaj, ko vam je bilo izročeno, na naslov Nara Petrovič, Topolovec 29, 6272 Gračišče. V primeru vračila ste sami dolžni nositi stroške, ki nastanejo pri vrnitvi blaga v naše poslovne prostore. V primeru pravočasnega odstopa od pogodbe in vračila že prejetega nepoškodovanega blaga na stroške kupca, bomo kupcu v roku 14 dni vrnilo prejeto kupnino na račun, ki ga bo navedel kupec. V primeru vračila nam posredujte vaše osebne podatke, številko tekočega računa ter kopijo računa. V 14 dneh od prejema paketa vam bomo nakazali kupnino za vrnjeno blago. Pred vračilom kupnine vam praviloma ponudimo zamenjavo blaga.

Presnova, Nara Petrovič s.p. odgovarja za stvarne napake prodanih knjig ali drugega blaga skladno z veljavno zakonodajo.

Reklamacije sprejemamo na telefonu 041 286 444 od ponedeljka do petka od 9.00 do 16.00 ali na elektronski naslov narapetrovic@gmail.com ter jih bomo rešili v najkrajšem možnem času.

Presnova, Nara Petrovič s.p. ne priznava nobenega izvajalca IRPS kot pristojnega za reševanje potrošniških sporov. V primeru spora je za rešitev spora pristojno sodišče po stalnem prebivališču kupca.

Registracija in nakup

Za nakup v spletni knjigarni je potrebno oddati podatke in naslov prejemnika. To kupcu omogoča nakup.

Kupec sam odgovarja, da so podatki pravi in točni.

Kupec se lahko tudi registrira s klikom na “Moj račun” in vnosom svojih podatkov: e-pošta in geslo.

Z registracijo in nakupom kupec dovoljuje Presnovi, da za izpolnjevanje ali uveljavljanje pravic iz pogodbenega razmerja in neposrednega trženja vzpostavi, vzdržuje in upravlja z osebnimi podatki za neomejeno časovno obdobje. Presnova zagotavlja varstvo osebnih podatkov po zakonu, ki ureja varstvo osebnih podatkov.

Kadarkoli lahko pisno ali po telefonu zahtevate, da v 15 dneh trajno ali začasno prenehamo uporabljati vaše osebne podatke za namen neposrednega trženja, ter vas o tem v nadaljnjih 5 dneh obvestimo na naše stroške.

Varovanje osebnih podatkov

Za uspešno izvajanje storitve dostave v spletni knjigarni naročenega blaga ponudnik hrani osebne podatke v uporabniškem računu. S temi podatki bo ponudnik ravnal v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov.

Nakupovanje

V postopku nakupa izberete želeno blago in ga s klikom dodate v košarico. Ko zaključite z izbiro blaga, v zgornjem desnem kotu ekrana kliknete na “Košarica”. Ko pregledate točnost količin in zneskov, nadaljujete s potrditvijo s klikom na “Na blagajno”. V naslednjem koraku vnesete svoje podatke (tja bo dostavljen račun), izberete način plačila (Paypal ali kreditna kartica) ter v primeru ločenega naslova, kamor naj bo dostavljeno blago, vnesete še tega.

Vse te podatke in vsebino košarice lahko med nakupom spreminjate do trenutka, ko s klikom na gumb “Oddaj naročilo” dokončno oddate naročilo.

S klikom na gumb “Oddaj naročilo” potrjujete, da ste seznanjeni s celotnim besedilom prodajno – plačilnih pogojev, ki so tu navedeni in da ste bili na te pogoje ob registraciji izrecno opozorjeni. Naročilo/pogodba se s prebivalci Slovenije sklepa v slovenskem jeziku, z naročniki iz drugih držav pa v angleščini.

S klikom na gumb “Oddaj naročilo” v zadnjem koraku nakupa bomo zajeli vaše naročilo in vas o tem tudi obvestili na e-naslov, ki ste ga navedli pri registraciji. S tem je pogodba o nakupu naročenih izdelkov med kupcem in ponudnikom sklenjena. Za preverjanje podatkov ali zagotavljanje točnosti dobave vas lahko pokličemo na navedeno kontaktno telefonsko številko ali vam pišemo na navedeni e-naslov.

Registrirani uporabniki lahko vsebino naročila kadarkoli preverite po prijavi na narapetrovic.com. Naročilnica je v elektronski obliki shranjena na strežniku in vam je v vsakem trenutku dostopna na področju »Moj račun«.

Pridržujemo si pravico, da izjemoma (delno) odstopimo od izvedbe naročila v primerih, če naročenih knjig zmanjka na zalogi, če ugotovimo povečano plačilno rizičnost kupca ali če naročilnica ni bila izpolnjena v skladu s splošnimi pogoji. V takih in podobnih primerih vas bomo o morebitnem odstopu od pogodbe z naše strani takoj obvestili po e-pošti oz. telefonu.

V primeru vprašanj ali težav se lahko vedno obrnete na naš e-naslov narapetrovic@gmail.com ali na telefon 041 286 444 od ponedeljka do petka, od 9.00 do 16.00.

Ob odpremi blaga boste prejeli obvestilo po elektronski pošti.

Izdajamo tiskane račune, v primeru proračunskih porabnikov pa eRačune.

Cene in plačila

Vse cene v spletni knjigarni so navedene v EUR in vključujejo davek na dodano vrednost (DDV).

Cene veljajo v trenutku oddaje naročila.

Na voljo so naslednji načini plačila:

  • plačilo po predračunu
  • plačilo preko sistema PayPal
  • plačilo s kreditno kartico
  • plačilo po povzetju (ob prevzemu pošiljke kupec plača še provizijo oz. odkupnino po veljavnem ceniku Pošte Slovenije)

Samo za proračunske uporabnike (javne zavode) omogočamo plačilo preko eRačunov z odlogom plačila.

Dostava

Blago, ki ga dostavljamo iz zaloge boste prejeli predvidoma v treh do štirih delovnih dneh.

Naročeno blago dostavljamo preko Pošte Slovenije. V primeru predplačila ob naročilu iz Slovenije Presnova krije poštnino. Možno je tudi naročilo s plačilom po povzetju, a nam v tem primeru posebej pišite. V tem primeru sami krijete stroške poštnine.

Za naročila iz tujine plačate poštnino po uradnem ceniku Pošte Slovenije.

Preklic še neobdelanega naročila

Naročilo lahko prekličete nekaj minut po oddaji na telefonski številki 041 286 444. Če naročilo oddate med vikendom ali po 16. uri, ga lahko prekličete do 9. ure naslednjega delovnega dne na e-naslovu narapetrovic@gmail.com.

Pravica odstopa od pogodbe, vračilo blaga in povrnitev denarja

Kot kupec imate pravico odstopiti od pogodbe/nakupa v 15 dneh od prejema blaga. O odstopu in nameravanem vračilu nas najkasneje v 15 dneh od prejetja blaga pisno obvestite na e-naslov narapetrovic@gmail.com oz. na Nara Petrovič, Topolovec 29, 6272 Gračišče. Prejeto blago nam morate vrniti nepoškodovano, v popolnih količinah in originalni  embalaži v 30 dneh potem, ko ste nas obvestili o odstopu od pogodbe. Knjige ali drugo blago nam morate vrniti v takem stanju, v kakršnem je bilo tedaj, ko vam je bilo izročeno, na naslov Nara Petrovič, Topolovec 29, 6272 Gračišče.

Pri vračilu izdelkov potrošnik ne trpi nobenih dodatnih stroškov razen stroška neposrednega vračila blaga. Slednji je v konkretnem primeru odvisen od vrste blaga, pošiljk z odkupnino ponudnik ne sprejema.

Vračilo plačil bo opravljeno takoj, ko bo to mogoče, najkasneje pa v 15 dneh po prejemu sporočila o odstopu od pogodbe. Ponudnik lahko zadrži vračilo prejetih plačil do prevzema vrnjenega blaga ali dokler potrošnik ne predloži dokazila, da je blago poslal nazaj, razen če ponudnik ponudi možnost, da sam prevzame vrnjeno blago (5. odstavek 43.d člena ZVPot). Podjetje vrne prejeta plačila potrošniku z enakim plačilnim sredstvom, kot ga je uporabil potrošnik (kar je najbolj običajno s plačilom na transakcijski račun), razen če je potrošnik izrecno zahteval uporabo drugačnega plačilnega sredstva in če potrošnik zaradi tega ne nosi nobenih stroškov. Stroške vračila iz naslova odstopa od pogodbe po 7. odstavku 43.d člena ZVPot krije kupec.

Reklamacije in stvarne napake

V primeru zamenjave blaga z napako nas na e-naslov narapetrovic@gmail.com obvestite o napaki in nam pošljite kopijo računa.

V primeru poškodovanih knjig ali drugega blaga zaradi stvarne ali prikrite napake, blago zamenjamo in odpošljemo na vaš naslov najkasneje v petih dneh od prejema pošiljke. Če omenjenih knjig trenutno nimamo na zalogi, vam vrnemo celotno kupnino, najkasneje v 7-ih dneh po prejemu reklamiranega blaga.

Od izvedbe naročila lahko odstopimo v primerih, če naročenega blaga trenutno nimamo na zalogi, če je prišlo do očitne napake v ceniku, če naročilo ni bilo izvedeno v skladu s Prodajno-plačilnimi pogoji ali če ugotovimo plačilno nezmožnost kupca. Na podlagi Zakona o izvensodnem reševanju potrošniških sporov (ZIsRPS), ponudnik izjavlja, da ne sodeluje z nobenim izvajalcem IRPS.

Pritožbe in reklamacije na izdelke ali storitev lahko sporočite na e-naslov narapetrovic@gmail.com, s pomočjo spletnega kontaktnega obrazca ali na telefonsko številko 041 286 444.

Obveznost izdaje računa

Kupec prejme davčno potrjen račun skupaj z dobavljenim izdelkom.

Izključitev odgovornosti

Presnova, Nara Petrovič s.p. ne daje nobene garancije ali jamstva za točnost informacij, prav tako pa ne prevzema nobene odškodninske ali drugačne odgovornosti za napake ali opustitve v vsebini objavljene ponudbe. Presnova, Nara Petrovič s.p. ima pravico, da kadar koli in brez predhodnega obvestila spremeni pričujoče pogoje poslovanja in cene izdelkov z ažuriranjem te objave.

Pomoč in informacije

Za pomoč, naročila in dodatne informacije sta kupcem na voljo e-naslov narapetrovic@gmail.com ter telefonski številki 041 286 444.

Avtorske pravice

Spletno mesto https://narapetrovic.com je v lasti podjetja Presnova, Nara Petrovič s.p. Vse pravice so pridržane. Vsebine na spletnih straneh lahko vsebujejo gradivo, katerega avtorske pravice so lahko tudi last tretjih oseb. Zato je vsakršno posredovanje informacij iz spletnih strani dovoljeno samo s pismeno odobritvijo lastnika. Pridržujemo si pravico do spremembe pogojev brez predhodnega obvestila.

Ti splošni pogoji veljajo od 1. 10. 2019 dalje.