Presnova, Nara Petrovič s.p.

Splošni pogoji poslovanja spletne trgovine

Ti splošni pogoji poslovanja določajo delovanje spletne trgovine, pravice naročnika ter poslovni odnos med upraviteljem spletne trgovine in naročnikom.

Spletno mesto narapetrovic.com vsebuje spletno trgovino, ki deluje v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (Ur. list RS št. 98/2004) in Zakonom o varstvu osebnih podatkov (Uradni list RS št. 86/2004). Lastnik spletnega mesta zagotavlja varovanje osebnih podatkov in jamči, da bodo podatki obiskovalcev in uporabnikov uporabljeni le v namen nemotenega poteka naročil ter ne bodo predani tretji osebi. 

Obvestilo o zasebnosti

Uradna oseba podjetja in pooblaščena oseba za varstvo osebnih podatkov je Nara Petrovič, dosegljiv na elektronskem naslovu: narapetrovic@gmail.com. Upravljalec baze podatkov je Presnova, Nara Petrovič s.p., Topolovec 29, 6272 Gračišče.

Kupec z nakupom dovoljuje, da ponudnik vzpostavi, vodi, vzdržuje in upravlja z osebnimi podatki kupca:

 • ime in priimek;
 • naziv podjetja (poljubno);
 • fizični naslov za izročitev pošiljke;
 • telefon (poljubno);
 • e-poštni naslov;
 • zgodovina povezav, na katere je uporabnik kliknil;
 • zgodovina strani, ki jih je obiskal;
 • zgodovina sporočil, nakupov, računov;
 • IP naslovi uporabnika in ID-ji piškotkov.

Osebne podatke zbiramo na podlagi vašega soglasja oz. na podlagi pogodbe. Uporabljamo jih izključno za namen, zaradi katerega ste nam podatke posredovali.

Pridobljeni podatki se uporabljajo za:

 • komuniciranje s kupci in naročniki;
 • obveščanje in pošiljanje e-novic po e-pošti;
 • pošiljanje naročenih izdelkov;
 • statistične in tržne analize, zlasti sledenje klikom na spletni strani za segmentacijo in prilagajanje vsebine e-novic.

Uporaba piškotkov

Kot uporabnik spletne strani narapetrovic.com se strinjate, da se vam v računalnik naložijo piškotki (ang. cookies) za zagotavljanje delovanja vseh funkcij spletne strani in spletno analitiko. Piškotki za analitične namene omogočajo stalno izboljševanje spletnega mesta.

Navodila za urejanje piškotkov po brskalnikih:

– Google Chrome

Internet Explorer
– Safari
– Firefox
– Opera

Shranjevanje podatkov

Osebne podatke, posredovane ob oddaji naročila ali ob prijavi na e-novice, hranimo do preklica. Soglasje za obdelavo osebnih podatkov lahko kadarkoli prekličete. Preklic privolitve ne vpliva na zakonitost obdelave podatkov pred preklicem.

Vse ostale osebne podatke v okviru pogodbenega sodelovanja hranimo v skladu z veljavno zakonodajo.

Posredovanje osebnih podatkov

Osebnih podatkov ne bomo posredovali tretjim osebam in jih ne bomo javno razkrili, razen izbranim pogodbenim partnerjem (računovodski servis in upravljalec programske opreme), katere prav tako zavezuje Splošna uredba o varstvu osebnih podatkov. Osebnih podatkov ne bomo posredovali v tretjo državo ali organizacijo.

Vaše pravice

V skladu s Splošno uredbo o varstvu osebnih podatkov imate pravico do dostopa do podatkov, ki se nanašajo na vas, pravico do popravka podatkov, pravico do omejitve obdelave, pravico do izbrisa podatkov ter pravico do prenosljivosti podatkov.

Katerokoli pravico po Splošni uredbi o varstvu osebnih podatkov lahko kadarkoli pisno uveljavljate. Pri tem navedite ime, priimek ter elektronski naslov.

Zahtevo lahko pošljete na elektronski naslov: narapetrovic@gmail.com ali po pošti na naslov:

Presnova, Nara Petrovič s.p.

Topolovec 29

6272 Gračišče

V primeru spora imate pravico vložiti ugovor pri podjetju Presnova ter pritožbo pri Informacijskem pooblaščencu.

Prodajno-plačilni pogoji

Kupec potrjuje, da je seznanjen s celotnim besedilom Prodajno-plačilnih pogojev. Naročilo zavezuje Presnovo in kupca ter ima značaj pogodbe. Naročilo (preko e-pošte, kontaktnega obrazca) se skupaj z računom hrani v prostorih podjetja. Naročila po telefonu so prav tako zabeležena v spletni tabeli na Google Drive, dostopni administratorju podatkov. Na pisno zahtevo kupcu pošljemo kopijo računa po navadni ali elektronski pošti. Za morebitno izgubo, ki jo povzroči prekinitev, sprememba, odstranitev ali nedostopnost storitev elektronskega trgovanja v sistemu elektronskega trgovanja žal ne moremo odgovarjati.

Ponudnik skrbi za ažurnost in pravilnost podatkov, ki so navedeni na spletu. Kljub temu, pa se lastnosti artiklov, dobavni rok in cena lahko spremenijo, in ponudnik ne utegne sočasno s spremembo popraviti podatkov na spletnih straneh. V takem primeru, se kupca obvesti o spremembah ter omogoči preklic ali zamenjavo naročenega artikla.

Cene in ažurnost podatkov

Vse cene so v EUR in vsebujejo predpisani DDV. Zavezanci za DDV so dolžni ob nakupu navesti tudi svojo davčno številko. Cene veljajo do objave novih cen na spletni strani https://narapetrovic.com.

Cene knjig v slovenščini veljajo za osebe, ki imajo na območju Republike Slovenije stalno prebivališče. Vse navedene cene so izražene v evrih (€) in že vključujejo DDV. Cene in ostale ugodnosti veljajo na dan oddaje naročila. Za pošiljanje blaga zaračunavamo poštnino, in sicer po veljavnem ceniku Pošte Slovenije:

– za priporočene pošiljke po povzetju, pošiljke do 250 g 3,13 €, pošiljke od 250-500 g 3,77€, za pošiljke nad 500 g 5,39€;

– za priporočene pošiljke pa do 250 g 1,91 €, pošiljke od 250-500 g 2,22 €, za pošiljke nad 500 g 3,42€, za pošiljke nas 1000 g 4,17€

V  primeru naročila knjig vam ob plačilu po predračunu ne zaračunamo poštnine. 

Originalni račun prejmete ob plačilu oz. dostavi. Plačilo je mogoče le v enkratnem znesku, in sicer po povzetju ali po dogovoru na tekoči račun s predplačilom. Pridržujemo si pravico do sprememb cen, kot je ažurno objavljeno na naši spletni strani.

V primeru, da se cena artikla tekom obdelave naročila spremeni, bo ponudnik kupca o tem obvestil. Ponudnik bo po svojih najboljših močeh skušal v vsakem primeru kupcu zagotoviti nižjo ceno oz. ponuditi ustrezno rešitev, ki bo šla v obojestransko zadovoljstvo.

Naročanje

Naročanje poteka prek interneta 24 ur na dan vse dni v letu. Potrošnik izbira in naroči izdelke, ki so mu na voljo v spletni trgovini.

Po oddaji naročila, kupec prejme obvestilo po elektronski pošti, da je naročilo sprejeto. V njem so navedeni izdelki in količine, ki jih je kupec izbral. O morebitni spremembi naročila oz. preklica, mora kupec o tem ponudnika obvestiti na e-naslov narapetrovic@gmail.com, kjer mora navesti tudi podatke o nakupu, navedene v elektronskem sporočilu o nakupu. Ponudnik v obljubljenem roku blago diskretno zapakira, odpošlje in o tem po elektronski pošti obvesti kupca. V omenjenem elektronskem sporočilu pouči kupca tudi o politiki vračanja blaga, kam se lahko obrne v primeru zamude pri dostavi in kam se lahko obrne v primeru pritožbe.

Pritožbe in spori 

Kupec – potrošnik ima pravico v 15 dneh od prevzema blaga podjetju sporočiti, da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. Šteje se, da je sporočilo pravočasno, če je pošiljka oddana v roku. Edini strošek, ki bremeni potrošnika v zvezi z odstopom od pogodbe, je neposredni strošek vračila blaga. Slednjega mora vrniti Presnovi najkasneje v tridesetih dneh po sporočilu o odstopu.

Odstop od pogodbe je potrebno sporočiti na naslov: Presnova, Nara Petrovič s.p., Topolovec 29, 6272 Gračišče, oz. preko e-pošte: narapetrovic@gmail.com. V primeru reklamacije mora kupec knjige vrniti na navedeni naslov nepoškodovane v nespremenjenih količinah in v obliki, kot jih je prejel.

V primeru poškodovanih knjig ali drugega blaga zaradi stvarne ali prikrite napake, knjige zamenjamo in odpošljemo na vaš naslov najkasneje v petih dneh od prejema pošiljke. Če omenjenih knjig trenutno nimamo na zalogi, vam vrnemo celotno kupnino, najkasneje v 7-ih dneh po prejemu reklamiranih knjig.

Od izvedbe naročila lahko odstopimo v primerih, če naročenega blaga trenutno nimamo na zalogi, če je prišlo do očitne napake v ceniku, če naročilo ni bilo izvedeno v skladu s Prodajno-plačilnimi pogoji ali če ugotovimo plačilno nezmožnost kupca.

Avtorske pravice

Spletno mesto http://narapetrovic.com je v lasti podjetja Presnova, Nara Petrovič s.p. Vse pravice so pridržane. Vsebine na spletnih straneh lahko vsebujejo gradivo, katerega avtorske pravice so lahko tudi last tretjih oseb. Zato je vsakršno posredovanje informacij iz spletnih strani dovoljeno samo s pismeno odobritvijo lastnika. Pridržujemo si pravico do spremembe pogojev brez predhodnega obvestila.

Presnova, Nara Petrovič s.p.

Topolovec 29

6272 Gračišče

ID za DDV: SI14174491

Zavezanec za DDV: NE

TRR: IBAN SI56 6100 0002 2348 274

Email: narapetrovic@gmail.com

Internet: https://narapetrovic.com

T: 00386 41 286 444

E: narapetrovic@gmail.com

© Vse pravice pridržane. Nara Petrovič