Kako vesel sem bil, ko sem danes izvedel, kaj sem dejansko počel februarja in marca … in aprila. Nisem delal na vrtu, nisem prekopaval in plel gredic, nisem čistil grmovja in kosil trave … bil sem na AGROFITNESSU!

Agrofitness je zabava za krepitev telesa in duha v naravnem okolju z zelo koristnimi stranskimi učinki. Danes, na primer, so se ti koristni učinki izražali kot solata iz motovilca z rukolo.

Pisal sem že o tem, da delo na vrtu ni delo, nisem pa našel tiste prave besede, da ga opišem … kakršna je AGROFITNESS.

Prinesel mi jo je prijatelj, ki je prikolesaril na obisk od Prad, ko je prebral današnji članek v Primorskih novicah: http://www.primorske.si/Priloge/Sobota/Ziveti-preprosto-to-je-danes-resnicni-luksuz.aspx

Zdaj samo čakam, da bo kaka podjetna ekološka kmetija v bližini večjega mesta izkoristila to idejo in naredila agrofitness center. Na voljo bodo različno veliki in težki krampi, lopate, motike, žage … vaje za krepitev mišic boste lahko izvajali s poljubnim številom ponovitev. Svetovali vam bodo strokovnjaki za agrofitness in vas vodili k popolnemu telesu, še bolj pa k popolnemu duhu.

Brez pumpanja uteži, raje vihteč koso ali srp se boste urili v obojeročni spretnosti. Na voljo vam bo na kmetiji pridelana zelenjava po strašansko ugodnih cenah. Razumljivo, saj ste ji prav vi pomagali zrasti.

Če takih ekoloških kmetij z agrofitness centri ne bo v dogledni prihodnosti, pa se lotite agrofitnessa na svojem vrtu, ne bo vam žal.