Ljudje me sprašujejo, kako v praksi izgleda moja junaška delavnica. Da ne bom vsakič posebej razlagal, je tukaj strnjen opis …

Na začetku si lahko izberete, na kakšnem osebnem klicu želite delati. Ni vam treba rešiti sveta! Junaštvo naj bo skladno s tem, kar je vaš trenutni izziv. Lahko je nekaj trenutno aktualnega (sveža zamera do partnerja, menjava delovnega mesta, okrevanje po bolezni ipd.), lahko pa gre tudi za globljo čustveno ali celo travmatično izkušnjo (smrt ali razdor v družini, ločitev, neizpolnjene sanje iz mladosti, zbiranje poguma za poklicno pot, začetek partnerskega odnosa, ipd.) Lahko se odločite delati na jasnosti v trenutnih življenjskih razmerah, če ste trenutno v megli. To je potem vaš osebni klic.

Sledijo vaje, s katerimi izbezamo na površino nezavedni del izbranega klica. Ta del povežemo z vsem, kar zavestno vemo o njem. Uporabimo telesne gibe, da sprožimo asociacitive procese med intuitivnim in razumskim.

Sledi spoznavanje arhetipskega “zemljevida realnosti”, ki ga nosimo v sebi.  To zemljevid deluje kot “filter”, skozi katerega izkušnje dostopajo do naše zavesti in potem skozi ta isti “filter” naše odločitve vstopajo nazaj v svet. Ker zaznavamo nejasno, se odločamo nejasno. Družbena popačenja povzročajo notranji razkol in zmešnjavo.

Nadaljujemo z raziskovanjem vzorcev na ravni telesa. Spoznavamo postavljanje mej, obvladovanje intimnega prostora, ozaveščanje nezavednih gibov in gest v govorici telesa ipd. Potem spoznavamo naravni tok čustev in kako ga dopuščati, namesto da s čustvi obtičimo v bolnem objemu, ki nas lahko duši leta in leta.

Posvetimo se tudi notranjemu dialogu, ki se ves čas dogaja v nas. Prepoznamo glas kritika in glas mentorja ter razločimo, kdaj sami sebe sabotiramo in kako se lahko sami tudi podkrepimo. Posvetimo se tudi notranji kreativnosti, umetniški duši v vsakomer od nas.

Tako obdelamo štiri prvine zemljevida realnosti, razvozlamo zmešnjavo, s katero nas je “obdarila” naša kultura, in nazadnje naučeno integriramo s še tremi praktičnimi vajami.

100_6453

Drugi dan se opazujemo v interakciji z drugimi v skupinskem okolju (in se smejimo nespametnim vedenjem, ki jih prvič v življenju opazimo).

Nazadnje zaokrožimo delo na osebnem klicu z naučenimi veščinami tako, da s coachingom izvlečemo drug iz drugega odgovore, kaj pravzaprav hočemo, kako na to vplivajo okoliščine, v katerih živimo, katere možnosti dejansko imamo in kaj smo pripravljeni narediti zdaj, da se približamo cilju.

Junak je rojen! Čaka ga le še pot domov in preizkus v stvarnem okolju. Tu se zares začne tisto pravo, življenjsko junakovo popotovanje, na katerega vas je delavnica pripravila …