Kaj: delavnica o preobrazbi odnosa do sebe, sveta, življenja  
Kdaj: petek, 26. 6. 2020 ob 19.00 do nedelja, 28. 6. 2020, ob 15.00.
Kje: Sončni grič, Topolovec 29, 6272 Gračišče
Kdo: vodi Nara Petrovič
PRIJAVNICA

 

Ali vas pokliče?

Vsi v življenju nekaj počnemo. Kar počnemo, odraža naše želje, hrepenenja, voljo, moč in lepoto. Vendar ne vedno …

Včasih tisto, kar počnemo, ne služi nam in ni skladno z našo poklicanostjo — kar marsikdaj vemo tudi sami.

Zakaj ne sledimo lastnemu klicu?

Enkrat se ga ne zavedamo, drugič je pretih, da bi ga slišali. Tretjič je preveč vsakdanji, da bi ga jemali resno, četrtič bi z njim preveč izstopali, česar nas je groza. Petič je prevelik, da bi ga sprejeli, šestič tako strašen, da se ga ustrašimo.

Ko prisluhnemo notranjemu klicu, postanemo junaki lastnih življenj. Zajadramo v pustolovščino, v kateri je precej tveganja in odrekanja, a obenem tudi obilo notranje izpolnjenosti. Ko se osvobodimo tega, k čemur smo prisiljeni biti, si lahko dopustimo to, kar življenje želi od nas.

Junak – končno spet!

Delavnice raziskovanja notranjega namena po arhetipu junakovega popotovanja se je pred leti prijel preprost naziv Junak. Prijatelji in znanci so drezali vame: “Nara, kdaj boš spet imel Junaka?” Marsikomu je Junak dal veliko; morda največ prav meni?

Ker so me od leta 2014 naprej razni klici nosili po mojih lastnih junakovih popotovanjih, sem dal delavnice na stran. Te dni sem začutil, da je čas, da delavnico, obogateno z novimi znanji in izkušnjami, spet ponudim vsem vam, ki vas pokliče.

Svet je bolj zmeden kot kadar koli, družba je v precepu, posameznik iščemo svoje mesto v tej negotovosti. Zaupam, da vas lahko Junak podpre v iskanju gotovosti in jasnosti.

 

Kako se prijaviti?

Najprej vdihnite, zaprite oči in si ponovite zgornje vprašanje: “Ali me pokliče?”

Če vas pokliče, izpolnite prijavnico in vaše junakovo popotovanje se bo že začelo!

Zagotovo boste marsikaj morali urediti, da boste lahko prišli in seveda za delavnico tudi nekaj plačati. A tudi vse to je del junakovega popotovanja.

Julija 1998 sem bil v Nemčiji na enomesečni delavnici sanskrta. Učitelj je na koncu rekel: “Pridi v Indijo! 1. septembra se začne poglobljena delavnica. Nadarjen si, želel bi si, da prideš.” Bil sem brez denarja in sem mu rekel, da si tega preprosto ne morem privoščiti. “Vsaj poskusi,” me je spodbudil.
Klic je očitno bil dovolj močan, saj sem v treh tednih zbral dovolj denarja, kupil letalsko karto in odfrčal v neznano.
Ni bilo prvič, da sem tako sledil močnemu klicu. In kot vedno sem poleg znanja sanskrta v paketu pridobil še množico drugih življenjskih znanj, ki so z mano še danes – zlasti osebne naravnanosti, ki se je lahko nauči vsak.

 

Kaj še morate vedeti?

Točnost je zelo zaželena. Prednost pri prijavi bodo imeli tisti, ki lahko ostanejo ves čas delavnice. Delavnica traja od petka ob 19.00 (začnemo z večerjo in večernjim krogom) do nedelje ob 15.00. Seveda so izjeme možne in moč klica pomeni več kot vse ostalo. Vedno doslej smo našli pot …

Za prevoz se boste lahko prijavljeni povezali med sabo. Ostale podatke, kako priti do nas, najdete na naši spletni strani, prijavljeni pa dobite tudi podroben opis glede prevoza in ostale tehnične podatke.

Darilna ekonomija je del vsakdana na Sončnem griču. To načelo prenašamo tudi na dogodke. Darilna ekonomija pomeni, da stroške krijemo solidarno po točki ravnotežja oz. zadovoljstva.

Kdor zmore prispevati nekaj več, s tem omogoči nekomu drugemu, da prispeva nekaj manj. Točka zadovoljstva pomeni, da ne date niti premalo (skrajnost je “kovanec v klobuk”, da lahko rečete, da ste nekaj dali) niti žrtve (prispevate preveč glede na to, koliko imate in koliko vam je vredno, kar ste prejeli). Prispevek naj bo sorazmeren; ob njem imate na koncu dober občutek.

Okvir je:

  • 80€ je fiksni strošek za prostor, nočitve, vege-obroke (večinoma eko in z vrta), logistiko, materiale itd.
  • 60-160€ je drsni prispevek za vodenje delavnice, jutranjo jogo, zvočno kopel itd. (seveda ni prepovedano prispevati več)

Če je klic močan, a denarnica prazna, mi pišite na narapetrovic@gmail.com, pa skupaj poiščemo rešitev.

Če bo želja, se lahko na delavnici spustimo tudi v temo intimnosti z denarjem, gradnje zaupanja in prijateljstva z njim – najsi (mislite, da) ga imate premalo, preveč ali ravno prav. V prijavnici je polje, v katerega lahko vnesete znesek, ki ga z zadovoljstvo prispevate — tudi če je nižji ali višji od predlaganih zneskov. S tem mi date orientacijo, kaj vam je sprejemljivo in se vam za to najlepše zahvaljujem!

Za konec še kratek opis poteka delavnice Junaka izpred več let — preberete ga lahko tukaj.