Zares ste doživeli le toliko dni, le toliko ste stari, kolikor zmagoslavnih juter je za vami.

Le kdo se včasih ne počuti izgubljenega v sebi? Vzor gre iskat v drugih, ki v bistvu niso nič manj izgubljeni. Edina razika med njimi in vami je ta, da oni furajo svojo zgodbo, pa naj bo, kar bo.
Ko jim usoda prekriža načrte, naredijo iz tega odskočno desko v nekaj veličastnega — v svoji lastni zgodbi.

Zato se lahko ena oseba odzove na povsem isti dogodek z navdušenjem, druga pa z grozo.

Kar koli je vaša trenutna bitka, preveč trpljenja ali premalo priložnosti, ukleščenost v rutine ali kaotične spremembe … ali pa se prav nič smiselnega ne dogaja, nič se ne obeta in vam nič ne diši. V vsakem primeru imate izbiro furati svojo zgodbo, pa naj bo, kar bo.

“Naj bo, kar bo,” pomeni, da znate pravilno prebrati svoje okoliščine, da se dobro pripravite in potem tudi tvegate. Naučeno presnovite, se spet pripravite in spet tvegate. Večkrat ko to storite, bolje boste znali oceniti zahtevno situacijo, ko pred vami zazeva prepad in morate na hitro premagati strah ter najti pot na drugo stran.

Tega se učimo na delavnici junakovega popotovanja od 26. do 28.avgusta.

Na voljo je še nekaj prostih mest! Tukaj je PRIJAVNICA.

 

Za koga je delavnica?

Sedite nekam v naravo in si prisluhnite. Vas pod vsakdanjimi nebulozami in površnostmi morda nekaj žgečka? Morda tam notri nekaj vre, nekaj hoče ven? A se morda bojite ali pa ne znate prisluhniti?

Pripovedovalci zgodb znajo temu vdihniti življenje skozi like, ki jih ustvarjajo. Pomagajo vam, da se z njimi poistovetite.

To je možno tudi v obratni smeri! Žgečkanje, notranji klic, lahko sami izbezate na dan in poskrbite, da postane sestavni del vaše življenjske zgodbe. Lahko postanete mojstrski pripovedovalec svoje lastne zgodbe. Ne pripovedovalec na papirju, ampak v stvarnem življenju!

Junakovo popotovanje vas opolnomoči za izzive in vas opremi z orodji, orožji, zemljevidi in znanji, ki jih potrebujete. Morate znati razločiti, katere stare prijatelje pustiti za sabo, ker vas s pretirano prijaznostjo vlečejo nazaj, katere nove prijatelje objeti, čeprav vas s svojo držo strašijo, a globoko v sebi veste, da vas v bistvu potiskajo naprej, kako se pripraviti na tisto ključno bitko s svojim lastnim zmajem. Zmaj je ključna notranja ovira.

Ko premagate zmaja, sledi še eno strašljivo dejanje. Morate si upati vrniti tja, kjer se je vse skupaj začelo, in v polnosti objeti svoj novi jaz. V tišini in miru duha lahko potem zaslišite nov notranji klic in ga povabite k sebi, ker veste, da se le tako lahko naučite plesati s svojimi lastnimi zmaji.

Vaše življenje je veriga drobnih in velikih osebnih junaštev, iz katerih sestavljate  svojo zgodbo. To je kakovostno življenje! Živite ga, ko je vami mnogo deževnih, mrzlih noči, osame in bolečine, in zmagoslavnih juter, ko sonce premaga meglo. Da bi na koncu dojeli, kaj se je zares zgodilo, morate svojo zgodbo povedati drugim.

Ja, zares ste doživeli le toliko dni, le toliko ste stari, kolikor takih zmagoslavnih juter je za vami.

Če bi radi k življenju dodali kakšno zmagoslavno jutro, se vidimo zadnji vikend v avgustu! Tukaj je PRIJAVNICA.

Mimogrede, naslov sem si izposodil od Toma Bradyja. V izvirniku: “I didn’t come this far to only come this far.”