Kaj naj rečem … ekovasi kot take so mi postale preozke; pa me spet vabijo, da predavam o zdravem človeku, zdravi družbi …

Predavanja bodo v:

22. 1., ob 18.00, v Ljubljani v Kalčku v Dravljah – odločanje

Nočem samo govoriti o tujih dobrih praksah in potem oditi domov v bistvu nezadovoljen, ker se nič ni spremenilo! Tokrat bom govoril o praktičnih stvareh, ki jih lahko vsak od nas naredi tam, kjer je, in s katerimi lahko dosežemo kot družba velik politični premik (v smislu politike kot veščine odločanja o našem sobivanju). Prav tako tudi gospodarski in socialni premik.

PasicaBlog

Vedno znova mi pogum jemlje neukost ljudi o tem, kako sploh sobivati, otopelost pri vprašanju vrednot, strah, ko je treba “voditeljem” zares odločno povedati, da je nekaj narobe. V trebuhu čutim cmok vseh nas, ker si zatiskamo oči pred dejstvom, da moramo sami nekaj spremeniti, če hočemo, da se spremeni družba. Najbolj me boli, ko gledam, kako dopuščamo, da nam življenje polzi med stisnjenimi pestmi — stisnjenimi, ker se oklepamo puhlega denarja.

Zato je treba začeti na začetku!

Predavanji, ki ju ponujam Sloveniji od začetka jeseni do konca pomladi sta tako naravnani izjemno praktično, plastično, pionirsko. Tu sta kratki predstavitvi:


NAVADE – temelj ZDRAVJA ali BOLEZNI

Človek je bitje, ki ponavlja. Kar se nauči, to zna. Toda vse, česar se nauči, ni nujno dobro.

Kakor vsi drugi smo se tudi mi obsodili na desetine škodljivih navad, posledice katerih nas doletijo, ko jih je zelo težko pokrpati. Negovanje zdravih navad od mladosti je najboljša preventiva proti boleznim, tudi na stara leta pa je mogoče z vztrajnostjo in voljo marsikaj popraviti.

Na tokratnem predavanju bo Nara Petrovič, samostojni raziskovalec škodljivih navad, pisatelj, predavatelj, samooklicani fekolog, spregovoril o najbolj temeljnih navadah za zares zdravo in smotrno življenje. Slišali bomo zelo praktične namige, kako s preprostimi koraki narediti velikanski premik in si zagotoviti trdne temelje zdravja.

Fekoloska


KAKO VZETI ODLOČANJE V SVOJE ROKE?
za kulturo bivanja po meri človeka

Človek je bitje, ki ponavlja. Kar se nauči, to zna. Toda vse, česar se nauči, ni nujno dobro.

Kakor vsi drugi smo se tudi mi obsodili na življenje v ureditvi, ki uničuje temeljno preživetveno tkivo družbe, kar je vse težje pokrpati. Negovanje zdravih družbenih vrednot je najboljša preventiva, je pa tudi v družbi zavoženih vrednot mogoče marsikaj še popraviti, če le odpremo oči in dojamemo, da ni nag le cesar, nagi smo vsi po vrsti! Takrat lahko začnemo kaj spreminjati tam, kjer res lahko — pri sebi.

Na tokratnem predavanju bo Nara Petrovič, aktivist v gibanjih za ekovasi in čist svet, pisatelj, predavatelj, samooklicani fekolog, spregovoril o temeljnih zablodah naše družbe, po katerih živimo samo zato, ker po njih živijo vsi drugi. Mnoge zgodbe o uspehu, ki jih bo predstavil, izhajajo iz ekovasi v tujini in organizacij, ki so z njimi povezane. Te gradijo zdravo družbo od temeljev navzgor.

Predstavljeni bodo tudi odlični praktični namigi, kako s preprostimi koraki narediti življenjski premik in zagotoviti lokalni skupnosti in celotni slovenski družbi zdrave temelje.
_________________________________________

Če bi želeli, da pridem predavat k vam, mi pišite na narapetrovic@gmail.com ali pa me pokličite na 041286444, pa se bomo dogovorili o sodelovanju. TUKAJ je tabela, ki prikazuje termine, ko sem še prost, in termine, ki so zasedeni. Prosim, da poskusite poiskati datum, ko sem relativno blizu vas (seveda ne preblizu), da zmanjšam vožnjo sem pa tja po Sloveniji. Prenočišče bom že uredil …

Tu je še nekaj besed o meni: https://narapetrovic.wordpress.com/about/ za tiste, ki me še ne poznate.