Ogrevanje za dve delavnici nabiranja divjih rastlin (16. in 17. 3.) je v polnem teku! 🙂

Kako bolje opraviti preskus odličnosti dobrot, načrtovanih za delavnico, kot s kuhanjem za domače? Topel dan je bil kot nalašč za nastavljanje soncu in sortiranje obilice divjih rastlin, ki sem jih nabral.

V omako sta romala divji por in pesa (ki ji doma zavoljo podobnosti rečemo kar divja “blitva”). Malo dušenja na maslu, kuhanja v mleku s ščepcem izbranih začimb in omaka je bila vrhunska.

Posebna pikantna priloga je združila: v pasto zmleta opražena sezamova semena (domač tahini) z olivami (ki sem jih sam vložil jeseni) s penušo in vinogradniškim lukom. Za okras pa se je na vrhu znašlo še par črnih oliv.

V solati je končala obilica regrata, škrbinke in zvezdice — za prijetnejši okus, zlasti za blaženje grenčine, sem solato obogatil s sončničnimi semeni in bučnim oljem, namesto kisa pa sem dodal kislo zelje.

Tako močni okusi so za zraven zahtevali nekaj preprostega, milega, in ker so domači hoteli “pašto”, je pašta tudi bila!

Če vas zanimajo recepti za navedene jedi, pa tudi vsi majhni in veliki triki, ki spadajo zraven, se mi pridružite že ta vikend 16. in 17. marca na dveh delavnicah — ena bo v soboto druga v nedeljo, lahko izbirate!