Skupina mladih mamic se je povabila na učne ure spoznavanja divjih rastlin in kuharskih veščin … pa sem se odločil učni vikend razširiti in ga ponuditi vsem, ki vas pritegne to, kar sem pripravil.

 

100_5596

Dobimo se v soboto, 29. marca, ob 10. uri v Naravicah in se najprej odpravimo nabirat divje rastline na bližnjih najdiščih. Gotovo bo tudi kaj divjih špargljev, bljušča in hmelja, iz katerih znam pripraviti res strašne delikatese! Po dobrih dveh urah nabiranja se bomo vrnili v Naravice in iz vsega nabranega pripravili odlično kosilo — v kombinaciji z žitaricami in morda še kakšno zelenjavo, domačimi oljkami, sokom, lokalnim ekološkim vinom in sirom, za tiste, ki ga imate radi — sicer bo pa vse vegetarijansko.

Po kosilu klepet in potem ogled Naravic, za tiste, ki še niste bili tukaj. Sproti bomo nabrali žvečne paličice za čiščenje zob in se naučili, kako jih uporabljati in iz katerih dreves — zobno ščetkico lahko torej (namenoma) pozabite doma.

20120909_DanEkovasiFeliksovaDomacija_01

Po popoldanskem premoru nadaljujemo okrog 16.30 z učenjem peke kruha na odprtem ognju — v kotlu na ognjišču bomo spekli čisto ta pravi kruh in se naučili pripraviti še nekaj variacij na ognju pečenega kruha: pastirski kruh, indijske čapatije, čapati-pizze, klasične mini pizze in morda še kaj. Vse iz lokalne ekološke moke. Za zraven bomo spoznali uporabo pestre palete začimb in zelišč, ki se bodo povezala v harmonijo okusov v zelenjavni omaki in juhi iz stročnic. Tudi kakšna preprosta a slastna sladica bo na meniju.

PekaCapatijev

Nekaj vas lahko prespi pri nas, če bo dovolj toplo, je možno tudi šotoriti.

V nedeljo ob 10h nadaljujemo z nabiranjem divjih rastlin na drugi lokaciji in še enim izvirnim, povsem drugačnim kosilom nekako med 13. in 14. uro. Možno se je udeležiti delavnice oba dneva ali posamično. Otroci (posebej taki bolj indijanski) so dobrodošli!

Prispevek za oba dneva je 45€, samo za soboto 30€, samo za nedeljo pa 20€.

V primeru zelo slabega vremena (res deževno ali mrzlo), delavnica odpade!

Za prijavo prosim izpolnite PRIJAVNICO. Število udeležencev je omejeno na 16.

Za dodatne podatke in vprašanja sem na voljo na narapetrovic@gmail.com. Vsi prijavljeni boste dobili sporočilo z opisom poti in vsemi ostalimi praktičnimi podatki.

Želim vam prečudovito pomlad!

111214_DivjeRastlinice