Še en rojstni dan. Še ena spletna stran. Še ena knjiga.

Noč je bila delovna in dolga, še sem utrujen in moji možgani so velikosti arašida. Majhni možgani so dobri – niso v napoto preprosti modrosti.

Rad imam razkošno preprostost, zato mi dovolite, da proslavim esenco človeškosti, ki ji je posvečena ta spletna stran, preprosto s haikujem:

zaprtih oči
sproščava blažen nemir
najraje rjav

V vsakomer od nas je poetična duša. Lažje je biti predsednik velikega naroda, kot napisati pesem, ki očara, ki bo spreminjala srca, še ko bodo minevala stoletja.

Zapomnimo si pesnike in pozabimo predsednike.

Nisem pesnik – profesionalno. Fekolog sem. Moje darilo svetu je moje neposredno izpraševanje prav vsega, kar jemljete za samoumevno. Dvomim, da si me bo svet zapomnil po mojih vprašanjih, toda če ena sama privlačna pesem izmed tisoč propadlih, seže ljudem do srca, bo to potrditev vseh mojih prizadevanj v življenju.

Da, večinoma pišem o spreminjanju telesne naravnanosti, toda v resnici merim k spremembi dušne naravnanosti. Preberite knjigo Človek: navodila za uporabo, da! Toda berite tudi poezijo. Če se vas oboje enako dotakne, si poglejte v srce in bodite veseli!