Delavnica Junakovo popotovanje
o notranjem klicu oz. Čemu sem tukaj?
raziskovanje osebnega namena in smisla

Delavnica bo potekala v Teozofski knjižnici Alme Karlin v Celju na Muzejskem trgu 8.

Naslednji termin za začetno delavnico bo jeseni

Naslednji termin za nadaljevalno delavnico je 21. do 23. 6. 2013

PRIJAVNICO NA 2. DEL DELAVNICE NAJDETE TUKAJ!

Delavnico vodi Nara Petrovič. Prispevek 80 € krije stroške delavnice, (vegetarijanskih) obrokov, učnih materialov in same delavnice. Za nočitve poskrbite sami!

Začnemo z dvema urama večernega programa (od 19. do 21. ure). V soboto bo delavnica ves dan (od 9. do 21. ure), v nedeljo pa od 9. do ca. 18. ure.

Vsi v življenju nekaj počnemo. Kar počnemo, odraža naše želje, hrepenenja, voljo, moč in lepoto. Vendar ne vedno … Včasih tisto, kar počnemo, ne služi nam in ni skladno z našo poklicanostjo (kar navadno vemo tudi sami!).

Zakaj ne sledimo lastnemu klicu?

Včasih se ga preprosto ne zavedamo, včasih je pretih, da bi ga slišali. Včasih je preveč vsakdanji in preprost, da bi ga jemali resno, včasih bi z njim preveč izstopali. Včasih je prevelik, da bi ga lahko objeli, ali tako strašen, da se mu bojimo slediti.

Toda šele takrat, ko začnemo slediti notranjemu klicu, postanemo junak svojega življenja. Zajadramo v pustolovščino, v kateri je tudi tveganje in odrekanje, toda v njej se počutimo bolj žive kot kadar koli prej! Ko se nehamo oklepati tega, kar “moramo” biti, postanemo to, kar smo lahko.

Ni res, da so junaki le redke izjeme, ki to postanejo z družbenim priznanjem. Junak je vsakdo, ki sliši in sprejme notranji klic, vztraja čez osebne ovire, najde ustrezno podporo, tvega uspehe in poraze s svojo “bratovščino”, se sooči z lastnimi “demoni”, si dopusti preobrazbo in se nazadnje nauči povedati svojo zgodbo ter z njo obogatiti svet. Zgodba zaokroži popotovanje in mu vlije smisel.

Ohlapno ogrodje delavnice bo Campbellov model Junakovega popotovanja (s precej ekovaškega pridiha). Veliko bomo delali s telesom, saj je pri ključnih življenjskih odločitvah v telesu pogosto več odgovorov kot v glavi.

Začeli bomo z okvirnim prepoznavanjem osebnega klica in se zatem poglobili v notranje procese. Pri vprašanju orientacije v notranjem prostoru se bomo vprašali, kakšne zemljevide stvarnosti uporabljamo, in prepoznali, kako deluje naš notranji kompas.

Potem bomo izrazili težka čustva, da sprostimo prostor, v katerem se bo izrisovala naša nova čustvena zgodba. Srečali se bomo z notranjim kritikom in notranjim pomočnikom. Učili se bomo sprotno čistiti napetosti v skupini. Potrudili se bomo tankočutno izraziti notranji ogenj in zaokrožiti vsa spoznanja v lastni zgodbi. Ta zgodba bo zemljevid, po katerem se bomo lahko ravnali, ko bomo sledili svojemu osebnemu notranjemu klicu.

Po prvomajskih počitnicah sledi še ena začetna skupina, predvidoma v Celju, kasneje pa še prva nadaljevalna skupina: Junakovo popotovanje 2 – Kako druščina junakov premaga notranjega zmaja. Zakaj nadaljevanje? Zato, ker si ga želi večina udeležencev začetne delavnice!

Na nadaljevalni delavnici se bomo učili oblikovati bratovščino, prevzemati vloge (vodja, varuh, podpornik itd.), prevesti osebno vizijo v konkreten načrt in ga začeti izvajati; spoznavali bomo veščine globokega poslušanja in se poglobili v metodo Zmajevega sanjanja ter spoznavali, kako presegati izgovore in ustvarjati zaveze. Pripravili se bomo na soočenje z “zmajem” in odšli domov vedoč, da v notranjem boju nismo sami.

Dodatne informacije: Nara Petrovič, 041286444, narapetrovic@gmail.com