Delavnica Junakovo popotovanje
o notranjem klicu oz. Čemu sem tukaj?
raziskovanje osebnega namena in smisla

Vsi, ki so do zdaj stopili na pot notranjega junaštva, so bili popolnoma navdušeni, zato delavnico organiziram spet v idiličnem okolju v Mladinskem hotelu Pliskovica na Krasu.

1. modul bo od 4. do 6. aprila 2014. PRIJAVNICA …

2. modul bo od 11. do 13. aprila 2014. PRIJAVNICA …

Prispevek za posamični modul je 110 €, kar vključuje odlične (vegetarijanske) obroke, 2 nočitvi v sobah s skupnimi pogradi, učne materiale in delavnice.

Oba modula se začneta v petek z večerjo ob 19. uri in dvema urama večernega programa (od 20. do 22. ure). V soboto delavnica poteka ves dan (od 9. do 21. ure), v nedeljo pa od 9. do ca. 17. ure.

Delavnico vodi Nara Petrovič.

113NaraFootth

Vsi v življenju nekaj počnemo. Kar počnemo, odraža naše želje, hrepenenja, voljo, moč in lepoto. Vendar ne vedno … Včasih tisto, kar počnemo, ne služi nam in ni skladno z našo poklicanostjo (kar navadno vemo tudi sami!).

Zakaj ne sledimo lastnemu klicu?

Včasih se ga preprosto ne zavedamo, včasih je pretih, da bi ga slišali. Včasih je preveč vsakdanji in preprost, da bi ga jemali resno, včasih bi z njim preveč izstopali. Včasih je prevelik, da bi ga lahko objeli, ali tako strašen, da se mu bojimo slediti.

Toda šele takrat, ko začnemo slediti notranjemu klicu, postanemo junak svojega življenja. Zajadramo v pustolovščino, v kateri je tudi tveganje in odrekanje, toda v njej se počutimo bolj žive kot kadar koli prej! Ko se nehamo oklepati tega, kar “moramo” biti, postanemo to, kar smo lahko.

Ni res, da so junaki le redke izjeme, ki to postanejo z družbenim priznanjem. Junak je vsakdo, ki sliši in sprejme notranji klic, vztraja čez osebne ovire, najde ustrezno podporo, tvega uspehe in poraze s svojo “bratovščino”, se sooči z lastnimi “demoni”, si dopusti preobrazbo in se nazadnje nauči povedati svojo zgodbo ter z njo obogatiti svet. Zgodba zaokroži popotovanje in mu vlije smisel.

Ohlapno ogrodje delavnice bo Campbellov model Junakovega popotovanja. Veliko bomo pri iskanju odgovorov uporabljali telo, gibanje, saj je pogosto pri ključnih življenjskih odločitvah v telesu več odgovorov kot v glavi.

Začeli bomo z okvirnim prepoznavanjem osebnega klica in se zatem poglobili v notranje procese. Vprašali se bomo, kako uporabljamo “zemljevide” stvarnosti, in prepoznali, kako deluje naš notranji kompas. Izrazili bomo težka čustva, da sprostimo prostor, v katerem se lahko izriše naša nova, pozitivna čustvena samopodoba. Srečali se bomo z notranjim kritikom in notranjim mentorjem. Učili se bomo sprotno čistiti napetosti v skupini. Potrudili se bomo tankočutno izraziti notranji ogenj in zaokrožiti vsa spoznanja v lastni zgodbi. Ta zgodba bo zemljevid, po katerem se bomo lahko ravnali, ko bomo sledili svojemu osebnemu notranjemu klicu.

Na drugem modulu: Junakovo popotovanje 2 – Kako junak z druščino premaga notranjega zmaja se bomo učili oblikovati junaško druščino, prevzemati vloge (vodja, podpornik, sledilec itd.), prevesti vizijo v konkreten načrt in ga dejansko! začeti izvajati; spoznavali bomo veščine globokega poslušanja in se poglobili v metodo Zmajevega sanjanja ter spoznavali, kako presegati izgovore in ustvarjati zaveze. Pripravili se bomo na soočenje z “zmajem” in odšli domov vedoč, da v notranjem boju nismo sami.

Dodatne informacije: Nara Petrovič, 041286444, narapetrovic@gmail.com